Food Industry Economics

ISSN-print: 2411-4111
ISSN-online: 2312-847X
ISO: 26324:2012

ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ВПРОВАДЖЕННЯ МЕТОДУ БЮДЖЕТУВАННЯ ВИТРАТ НА ВИРОБНИЦТВО

DOI: 10.15673/fie.v8i2.132 (ukr)

  • О О. Евтушевская

Abstract | Full Text: Основною метою статті є розробка теоретичних та практичних рекомендацій, щодо вдоскона-лення застосування системи бюджетування як інструменту управління витратами на підприємстві.Представлено метод бюджетування як інструмент для формування бюджетів витрат на підготовкута освоєння виробництва продукції. Встановлено, що бюджет витрат на підготовку та освоєннявиробництва продукції формується як складова частина загального бюджету підприємства, проте ви-рішує специфічні завдання бюджетування. Складаючи бюджет витрат, потрібно чітко встановити йоговзаємозв\'язок з іншими бюджетами підприємства.

Keywords:

  • бюджетування
  • витрати на підготовку та освоєння виробництва продукції
  • взаємозв’язок між різними бюджетами підприємства