Food Industry Economics

ISSN-print: 2312-847X
ISSN-online: 2411-4111
ISO: 26324:2012

МАРКЕТИНГОВА СТРАТЕГІЯ ВИВЕДЕННЯ НА РИНОК ІННОВАЦІЙНОГО ПРОДУКТУ

DOI: 10.15673/fie.v10i2.959 (ukr)

  • В. В. Лагодієнко
  • О. М. Голодонюк
  • В. В. Мільчева

Abstract | Full Text: В даній статті розглянуто теоретичні аспекти формування маркетингової стратегії підприєм-ства. Проаналізовано мікро- та макросередовище ПрАТ «Одесавинпром», проаналізовано конкурент-не середовище підприємства, проведено портфельний аналіз стратегічних зон господарювання (СЗГ)та обрано товарну стратегію за допомогою матриці І. Ансоффа «товар-ринок». На основі проведеногоаналізу було прийнято рішення про диверсифікацію портфеля шляхом впровадження у виробництвонового сиропу «Здоровіт», отриманого шляхом переробки вторинної сировини виноробства на продук-ти з високим вмістом біологічно активних речовин і досліджені вимоги споживачів до інноваційногопродукту за допомогою маркетингового дослідження.Розроблено комплекс функціональних маркетин-гових стратегій та проект заходів щодо просування інноваційного продукту на ПрАТ «Одесавинпром».Обгрунтовано маркетингову і економічну доцільність впровадження запропонованого проекту.

Keywords:

  • маркетингова стратегія, диверсифікація, інноваційний продукт, аналіз, медіа- план.