Food Industry Economics

ISSN-print: 2411-4111
ISSN-online: 2312-847X
ISO: 26324:2012

ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ІННОВАЦІЙНО-ОРІЄНТОВАНОГО РОЗВИТКУ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ

DOI: 10.15673/fie.v9i4.748 (ukr)

  • В. І. Хрип’юк

Abstract | Full Text: У статті розглянуто теоретичні засади композиції державного регуляторного механізму активізації інноваційних процесів у визначених інституційних ланках харчової промисловості України. Визначені «сильні» та «слабкі» регуляторні важелі (через критеріальний базис світовизнаного Глобальногоінноваційного індексу), що формують інноваційний клімат у агропродовольчому секторі країни. Обґрунтовано перспективні напрями удосконалення державного регулювання інноваційного розвитку харчової промисловості України та з використанням авторського підходу визначені відповідні галузеві пріоритети.

Keywords:

  • державне регулювання, інноваційна активність, глобальний інноваційний індекс, харчова промисловість, продовольча безпека.