Food Industry Economics

ISSN-print: 2312-847X
ISSN-online: 2411-4111
ISO: 26324:2012

ОРГАНІЗАЦІЙНО-УПРАВЛІНСЬКІ ОСОБЛИВОСТІ КОМАНДНОГО ЛІДЕРСТВА У СФЕРІ ВИРОБНИЦТВА

DOI: 10.15673/fie.v10i2.962 (ukr)

  • Г. В. Ангєлов
  • Є. Р. Петракова
  • А. В. Черкаський

Abstract | Full Text: У статті розглядаються організаційно-управлінські особливості командного лідерства у сферівиробництва, аналізуються основні теорії лідерства в сучасній науці. Головна увага приділяється тиммоделям лідерства, які найбільш відповідають командній роботі. Розкриваються також основні прин-ципи командного лідерства, які дозволяють лідерові команди сформувати і зберегти сильне почуттясоціальної ідентифікації у членів команди, підвищити самоповагу і згуртованість серед них. Відміченотакож, що наявність командного лідера, сформовані стосунки довіри до нього з боку інших членів ко-манди є необхідними соціальними ознаками ефективної управлінської команди. Акцентовано такожувагу на особливостях командного лідерства у сфері виробництва. В статті підкреслюється, що керів-ництву сучасних організацій необхідно максимально усунути усі управлінські процеси, які викликаютьзатримки в передачі інформації або впровадженні реформ.

Keywords:

  • лідерство, керівництво, управлінські команди, наділ повноваженнями, групова згуртованість, соціальна ідентифікація.